Koirakeskustelut

Kaikki yleinen jutustelu
Post Reply
User avatar
Ari-Matti Aho
Mr. VCF
Posts: 3119
Joined: 11.11.2003 0:19
Location: Kouvola
Contact:

Post by Ari-Matti Aho »

Pema: puolivuotias on tuo meidän Santtu. Onhan se vielä niin nuori kyllä.

Ollaan tehty silleen että jos tekee pissat tai kakat sisälle niin ollaan pidetty hihnassa se ja jos vahinkoja ei tule niin saa olla vapaana. Sellaistakin ollaan kokeiltu, kun kuulemma auttaa jos laittaa koiralle juoksuhousut mutta ei se meillä ole auttanut.

Kehuttukin ollaan kun on ulos tehnyt tarpeensa.
VW T5 GP 2.0 DSG Tamlans '15
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Pikku Myy: kokeile jotain muuta ruokaa...tai koirahan saattaa taktikoida että jos en tätä syö, niin se tarjoaa jotain toista. Toinen parempi neuvo on se että tarjoaa ruokaa vain tiettyyn aikaan ja jos ei kelpaa, niin kuppi menee jääkaappiin.

Jo alkaa nirsollekin maistumaan. Meillähän ei muuten koiralle syötetä ollenkaan noita kaupan nappuloita tai muutakaan kaupallista moskaa. Se syö raakaa lihaa ja lisukkeena mm. kasvismössöjä ym.
http://www.aarresaaren.net/ruokinta&lang=fi

Homma lähti liikkeelle joskus siitä kun yksi koirista tuli allergiseksi kaupallisissa ruuvissa oleville lisäaineille ja tassut ihan verillä niiden takia. Mari alkoi sitten lukemaan aiheesta vähän enemmän ulkomaista kirjallisuutta ja tuli ilmi että vilja ei oikeastaan ole koiranruokaa ollenkaan vaan ahneet tehtaanomistajat sitä ruokaan halpana ravintoaineena lisäävät. Lisäksi on olemassa vain muutama parempi nappulamerkki, joissa ei ole lisäaineita...

3 pisteen vihje: se ruoka-aine, jota tuoteselosteessa on ensimmäisenä, on se mitä ruoka sisältää eniten.

Näkyvin muutos tuossa ruokavaliossa on se että ennen koira paskoi sellaisia HK:n lenkin kokoisia pökäleitä ja nyt tulee lihapullaa pienempiä pari kolme. Ne on helppo ottaa pussiin ja viedä maatuvassa hauskapussissa biojätteeseen (hoidetuilla alueilla kerääminen on pakollista).
Last edited by jmr on 26.3.2010 16:27, edited 1 time in total.
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
Kale
Posts: 972
Joined: 23.4.2004 8:11
Location: Riihimäki

Post by Kale »

Eikös tuo koiran syömättömyys ole juuri sitä johtajuustaistelua. Koira yrittää määrätä itse milloin syö. Ruoka esille pari kertaa päivässä (aina samaan aikaan) ja jos ei muutamassa minuutissa syö niin pois. Seuraavalla ruokkiksella sama meininki. Kyllä alkaa jossain vaiheessa maistumaan ja oppii rutiinit.
jmr wrote:...
Näkyvin muutos tuossa ruokavaliossa on se että ennen koira paskoi sellaisia HK:n lenkin kokoisia pökäleitä ja nyt tulee lihapullaa pienempiä pari kolme. Ne on helppo ottaa pussiin ja viedä maatuvassa hauskapussissa biojätteeseen (hoidetuilla alueilla kerääminen on pakollista).
Eikös jätteiden keräämisen pakollisuus ole sidottu taajama-alueeseen poislukien ojaan tehdyt jätökset?
jmr wrote:...
Meillähän ei muuten koiralle syötetä ollenkaan noita kaupan nappuloita tai muutakaan kaupallista moskaa. Se syö raakaa lihaa ja lisukkeena mm. kasvismössöjä ym.
http://www.aarresaaren.net/ruokinta
Hyvän näköinen ruokalista. Kumpa ihmisetkin huolehtisi omasta syömisestään yhtä hyvin. Liian helppoa välillä sortua kaikenlaiseen roska/valmisruokaan. Ja sitten ihmetellään kun on pakki sekasin.
barffi.net wrote: Lemmikkien raakaruokinta eli barffaus tarkoittaa paluuta luonnonmukaiseen koirien ja kissojen ruokintatapaan. Ruokavaliossa jäljitellään villien eläinten ruokavaliota ja unohdetaan teolliset tuotteet. Barf-ruokavalion avulla voit ruokkia lemmikkiäsi kuten se itse luonnostaan valitsisi ravintonsa!
...
Nopeat ja kätevät valmiit barf-ateriat

UUSI MAKU: Kanakasvis-mix

Murren kanakasvis-mix sisältää:
jauhettua broileria, broilerin rustoa sekä vihreitä kasviksia ( jäävuorisalaatti, lehtisalaatti), merilevää ja rypsiöljyä.
Täysin viljaton vaihtoehto allergisille ja nivelongelmaisille lemmikeille.
Sen kun näkisi, että meidän rekku koskisi oma-aloitteisesti salaattiin. Mökillä käy pellolla kusemassa salaattien päälle :) Luonnoneläimistä taitaa madot olla ainoita joille salaatti maistuu.

Edit: Ruokinta-linkki korjattu t. jmr
User avatar
Pekka H
Posts: 341
Joined: 5.9.2005 19:34
Location: Muhos

Post by Pekka H »

Amideus: Taitaa olla ihan normaalia noilla pikkukoirilla tuo homma. :wink:
N.8 kk:n ikäisenä loppui meillä sisälle tekemiset.
VW Golf IV Variant 1.6 '99 AKL
User avatar
Ari-Matti Aho
Mr. VCF
Posts: 3119
Joined: 11.11.2003 0:19
Location: Kouvola
Contact:

Post by Ari-Matti Aho »

Eli toivoa on vielä... :D
VW T5 GP 2.0 DSG Tamlans '15
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Kale wrote:Sen kun näkisi, että meidän rekku koskisi oma-aloitteisesti salaattiin. Mökillä käy pellolla kusemassa salaattien päälle :) Luonnoneläimistä taitaa madot olla ainoita joille salaatti maistuu.
Älä naura, barf-uskovaisten vastaväite tuohon on se että koiran esi-isät ovat syöneet vaikkapa saaliseläimen vatsan sisältöä, josta saavat pureskeltuja kasviksia...

Kun taas joku alkaa väittämään että eihän ne koirat mitään susia ole, niin nykyinen epäterveellinen ruoka tuli käyttöön koirille vasta 1900-luvulla, joten miettikääpä, muuttuuko koiran elimistö niin lyhyessä ajassa lihansyöjästä puuronsyöjäksi...?

Meillä on niin nirso koira että ei toista ole, mutta näkisitte kun se odottaa noita raakoja broilerinsiipiä ja nykyisin se syö jopa kurkkua ja banaania, jos sattuu tipahtamaan vahingossa pala lattialle...

Ainiin, hauskinta on eläinlääkärien kommentit, ne on yleensä jopa kauhuissaan, jos paljastaa mitä syöttää koiralle. Usein niillä on omissa nurkissaan joku sponsorin oma nappulamerkki, josta saa parhaat vatsanpurut koiralle.

Tuolta me ollaan sapuskat noudettu, autolastillinen kerralla ja jaetaan kolmen koiran kesken ne:
http://www.murrenmurkina.com/
Pikkasen hankalempaahan se on kun joutuu aivoilla ajattelemaan mitä syöttää, mutta on noita paljon tolle tielle lähteneitä.
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
Leena
Posts: 127
Joined: 5.2.2006 20:57
Location: Rauma

Post by Leena »

jmr wrote:Pikku Myy: kokeile jotain muuta ruokaa...tai koirahan saattaa taktikoida että jos en tätä syö, niin se tarjoaa jotain toista. Toinen parempi neuvo on se että tarjoaa ruokaa vain tiettyyn aikaan ja jos ei kelpaa, niin kuppi menee jääkaappiin..
.Ruokaa on tarjottu säännöllisesti 4 kertaa päivässä , raakaa jauhelihaa, puuroa jne,mut ei vaan tunnu maistuvan,kuppi kyllä tyhjenee heti kun se kääntää selkänsä, onhan meillä kaks vanhempaa, jotka tyhjentää. Se varmaan ikävöi vielä niin paljon, kun ei oo ollut meillä kuin muutaman päivän.
Passat variant V6 syncro -99 Highline
User avatar
Pasi Häkli
Posts: 5784
Joined: 13.7.2006 17:50
Location: Ulvila

Post by Pasi Häkli »

Kyllä koira syö sitten kun sillä on nälkä. Sitten täytyy jo huolestua jos se ei edes juo. Se on varmaan sitä arkuutta ja ikävää kun on erotettu muista pennuista, menee kyllä ohi. Meidän nuoremman villakoiran äiti Kerttu, jos se jätetään hoitoon esim loman ajaksi, niin se saattaa olla vaikka viikon syömättä, ihan vaan protestoidakseen sitä, että omistajat on jättänyt sen. Ja saattaapa myös paskoa sisälle mielenosoitukseksi. Nimimerkillä kokemusta on.

Niin ja nirsoudesta puheen ollen, meidän pienempi/nuorempi villakoira ei välillä ota edes kinkkua vaikka tarjotaan :lol:

Pikkumyy, ootko tarjonnut sitä samaa ruokaa mitä se on saanut kasvattajallaan ensimmäiset elinviikkonsa?
Uncle Hank Fan Club
VW Touran 2.0TDI 2007
Leena
Posts: 127
Joined: 5.2.2006 20:57
Location: Rauma

Post by Leena »

Olen tarjonnut.
Passat variant V6 syncro -99 Highline
Rkola
Posts: 37
Joined: 31.5.2006 17:36
Location: Rovaniemi

Post by Rkola »

Meidän afgaani täyttää 2 vuotta jouluaattona. Vasta nyt on löytynyt ruoka, mitä syö mielellään.
Siis tarkemmin selitettynä; pentuna söi hillsiä, raksutteli menemään hyvällä ruokahalulla koko rajuimman kasvukauden ajan. Joka päivä kuitenkin sekoitettiin nappujen sekaan esim. maksalaatikkoa, raakaa lihaa, omat ruoan tähteet tai siis ne mitkä kattilaan jäi yms... niinkuin tähänkin asti.

Mutta sitten tuli junnuikä ja STOP syömiselle. Mikään ei kelvannut, maasta taivaaseen kokeiltiin naput niin ei... Alkoi valikoimaan ruokansa, nokalla erotteli ruoasta hyvät palat ja jätti milloin minkämerkkiset naput kuppiin.

Nyt on menossa toinen 15kg säkki proformancea ja kelpaa jopa kuiviltaan. Joka päivä laitetaan aamulla yhteen kuppiin sopiva määrä kuivanappuja ja toiseen vettä. Sitten päivällisen aikaan on erikuppi, johon teen nappumössö ruoan, jossa on jotain yllämainitsemaani lisuketta. Syö ruoan sitten kun me ollaan lopetettu syöminen ja yöllä herätään siihen, että koira raksuttelee nappujaan vielä lisäksi. YÖSYÖPPÖ! :D

Ehkä oli turhaa, ehkä ei, tuo nappujen vaihto sirkus mutta annoinpahan ainakin koiralle vallan valita ruokansa.
Ja sitten ehkä jotkut "minä itse" ja "en syö" ikäiset vaan niskuroivat omistajilleen, koettelevat.
Ne on niin yksilöitä että.
VW Golf Variant 1.9 TDI vm.2000
mikko
Posts: 11
Joined: 30.6.2006 18:43

Post by mikko »

Onneksi tuo 'oma' rotu ei ole mitenkään nirso evään suhteen. Se kelpaa, ja äkkiä meneekin kupit tyhjäksi, mitä tarjotaan.
Merkkejä en muista, urokset syö molemmat omiaan + nartuille sitten oma yhteinen eväs. Ja kattilat aina tyhjäksi luonnollisesti jos jotain jää ylimääräistä.

Bongasin muuten Stokkalta eilen semmosen 80cm pitkän solmuluun, vahvuudelta semmosta kahden ranteen veroista :lol: saapa nähdä tuleeko ostettua tolle apinalaumalle yhteinen oikeasti ISO luu nyt joulun kunniaksi 8)
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Toivottavasti muualla ei harrasteta samaa:
http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit ... 62351.html
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
User avatar
Markku Duus
Posts: 369
Joined: 4.9.2006 17:03
Location: Kuopio

Post by Markku Duus »

^ Hyvinkäällä oli tässä syksyllä vastaavan tyyppinen huhu liikkeellä. Poliisitutkimusten jälkeen, kiertänyt huhu osoittautui perättömäksi. Tämän tyylisiä suusta suuhun, tekstareilla ja sähköpostilla kiertäviä juttuja tuntuu sikiävän säännöllisin väliajoin aina eri kaupungeissa. Toivotaan että tämäkin on huhu. Mistäpä näiden todenmukaisuutta tietää... :?
VW Cross Touran 2.0 TDI -08 125kW
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Täällä on aiemmin ollut vastaava huhu liikkeellä jo...
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
shoebox
Posts: 335
Joined: 8.1.2007 8:41
Location: Jyväskylä

Koira tulossa..

Post by shoebox »

Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
User avatar
Outi
Posts: 346
Joined: 3.6.2005 15:56
Location: Sievi
Contact:

Post by Outi »

Onkos jo treenailut aloitettu talvitauon jälkeen?
Meillä vietetään melko hiljaiseloa :roll:
Pitäs.. yrittää.. keritä.. :lol:
ex-auto kameleonttiVW Golf Variant 1.8 ´94
talosta löytyy vielä VW Passat Variant 1.8T -98
User avatar
Pasi Häkli
Posts: 5784
Joined: 13.7.2006 17:50
Location: Ulvila

Post by Pasi Häkli »

Meidän nuorempi villakoira täyttää tänään 2v :wow
Uncle Hank Fan Club
VW Touran 2.0TDI 2007
User avatar
Outi
Posts: 346
Joined: 3.6.2005 15:56
Location: Sievi
Contact:

Post by Outi »

Pasi H. wrote:Meidän nuorempi villakoira täyttää tänään 2v :wow
Nakkikakkua tarjoilemaan 8)

Mun mustaterrieri Olga täyttää toukokuussa 5 vuotta ja pumi Vera samassa kuussa 10 vuotta :shock:

Tarjottiin juuri 8 kk:den ikäistä mustaterrierityttöä, olis lahjoja pk-puolelle. Harmi, ettei ole aikaa kolmannelle :?
ex-auto kameleonttiVW Golf Variant 1.8 ´94
talosta löytyy vielä VW Passat Variant 1.8T -98
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Meidän koira täytti eilen 6 vuotta:

"Metelle maistui eilen synttärikakku, jossa oli kuusi nakkikynttilää... syöntiaika noin 5 sekuntia" :lol:
http://www.aarresaaren.net/netti/Pict3460.jpg

http://www.aarresaaren.net/netti/Pict3463.jpg
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
Kale
Posts: 972
Joined: 23.4.2004 8:11
Location: Riihimäki

Post by Kale »

Meidän koira oksenti viime yön ja tän päivän. Eläinlääkärille kannettiin taas iso pino euroja mutta toivottavasti tulee kuntoon. Ikää on 7,5v ja ekaa kertaa ei ruoka kelvannut aamulla. Tarjosin suosikkiherkkuja kuten kinkkua ja kanaa mutta ei nekään kelvannut joten sairashan tuon täytyy olla.

Lahdessa kuulemma on pikkuveskun ympäristössä ollut jotain myrkkyä laitettuna koirille joten jmr ja muut lahtelaiset välttäkää koiran ulkoilutusta siellä.
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Me järjestettiin kesällä syntyneille koiranpennuille tapaaminen, johon tuli 6 kk ikäisten pentujen lisäksi omistajat.

Kuvia lauantailta (lähinnä koirista):
http://www.aarresaaren.net/images/mpennut/6kk/pics.php

Pennuista 5/6:sta oli paikalla ja sen lisäksi emo+isäkoira...
Valkoisen lumen takia kuvat oli pakko valottaa vähän tummiksi.
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
Kale
Posts: 972
Joined: 23.4.2004 8:11
Location: Riihimäki

Post by Kale »

Kale wrote:... Eläinlääkärille kannettiin taas iso pino euroja mutta toivottavasti tulee kuntoon...
Koira on jo kunnossa ja vakuutusyhtiötäkin tuli jo päätös maksaa takaisin kulut-omavastuu. Joskus sentään hyötyä vakuutuksesta.
User avatar
Pasi Häkli
Posts: 5784
Joined: 13.7.2006 17:50
Location: Ulvila

Post by Pasi Häkli »

Mekin käytiin vanhemman koiran kanssa eläinlääkärissä näyttämässä sellasta pattia, mikä on ilmestynyt tuohon oikean takajalan etupuolelle. Pelkkä rasvapattihan tuo oli eläinlääkärin mukaan, eikä aiheuta mitään ellei se äkillisesti kasva, niin voidaan leikata se pois. Kyllä on koirakin nöyrää poikaa eläinlääkärissä, vaikka on muita koiria ympärillä. Yleensä se räyhää joka ikiselle koiralle, mutta tuolla ollaan kyllä aina hiljaa. Kai ne jotain vaistoo ja haistaa.
Uncle Hank Fan Club
VW Touran 2.0TDI 2007
dexta
Posts: 19
Joined: 30.11.2006 19:56
Location: Etelä-Savo

Re: Koira tulossa..

Post by dexta »

shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Kaverilla oli pari vuotta sitten tommonen Hovawart ja nelosvariin mahtu. Sitten tuli akan kans bänksit ja koira jäi emännälle.

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.
User avatar
Outi
Posts: 346
Joined: 3.6.2005 15:56
Location: Sievi
Contact:

Re: Koira tulossa..

Post by Outi »

dexta wrote:
shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Kaverilla oli pari vuotta sitten tommonen Hovawart ja nelosvariin mahtu. Sitten tuli akan kans bänksit ja koira jäi emännälle.

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.
Niin tuo menee nelosvarianttiin?
ex-auto kameleonttiVW Golf Variant 1.8 ´94
talosta löytyy vielä VW Passat Variant 1.8T -98
dexta
Posts: 19
Joined: 30.11.2006 19:56
Location: Etelä-Savo

Re: Koira tulossa..

Post by dexta »

Outi wrote:
dexta wrote:
shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Kaverilla oli pari vuotta sitten tommonen Hovawart ja nelosvariin mahtu. Sitten tuli akan kans bänksit ja koira jäi emännälle.

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.
Niin tuo menee nelosvarianttiin?
Semmoseenha se tehtiin. Ei oo koskaan tullu kokeiltua mite se soveltuu kolmoseen, vois jollokii kokeilla tohon omaan käykö se sinnepäinkään.
ahto
Posts: 118
Joined: 6.3.2006 21:07
Location: Mikkeli

Post by ahto »

itseltänihän löytyy siis tälläinen.Ikää 1,5v
shoebox
Posts: 335
Joined: 8.1.2007 8:41
Location: Jyväskylä

Re: Koira tulossa..

Post by shoebox »

dexta wrote:
shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Kaverilla oli pari vuotta sitten tommonen Hovawart ja nelosvariin mahtu. Sitten tuli akan kans bänksit ja koira jäi emännälle.

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.
Moro dexta..

En oo kuvia vielä ehtiny ottaa koirasta kontissa, mutta tuo sun portti viritelmä alko kiinnostaa..Oisko sulla jotain kuvia siitä ja mitä olit ajatellu pyytää? Tarviiko jotain erikoispatentteja, että saa sen kiinni..

-Tuore koiran omistaja- :)
Rkola
Posts: 37
Joined: 31.5.2006 17:36
Location: Rovaniemi

Re: Koira tulossa..

Post by Rkola »

shoebox wrote:

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.

Jos ei ole menny kaupan niin ostaja halukas ilmoittautuu.
Tai sitten kuvia sähköpostilla, ja jos saa olla vaativa niin tarkkoja kuvia erikulmista, sillä meillä onnistuu myös teko 8)
On nimittäin kesällä kätevä kisoissa, saa koira kölliä autossa ja tuuletus on kohillaan.
VW Golf Variant 1.9 TDI vm.2000
vourmotion
Posts: 75
Joined: 16.2.2007 21:07
Location: Etelä-Karjala

Re: Koira tulossa..

Post by vourmotion »

Rkola wrote:
shoebox wrote:

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.

Jos ei ole menny kaupan niin ostaja halukas ilmoittautuu.
Tai sitten kuvia sähköpostilla, ja jos saa olla vaativa niin tarkkoja kuvia erikulmista, sillä meillä onnistuu myös teko 8)
On nimittäin kesällä kätevä kisoissa, saa koira kölliä autossa ja tuuletus on kohillaan.
:D


Vapaasti varastossa edelleen se yksi uniiki kpl!! Todellakin kätevä kisoissa yms tapahtumissa. Sekä kylä reissussa esim vieraalla mökillä käydessä. Koiralla oma tuttu ja turvallinen lepopaikka ja ilma vaituu sekä näkee makuulta ympäristöön!
User avatar
Outi
Posts: 346
Joined: 3.6.2005 15:56
Location: Sievi
Contact:

Re: Koira tulossa..

Post by Outi »

vourmotion wrote:
Rkola wrote:
shoebox wrote:

Tehtiin takaluukkuun avattava koiraverkko huonekaluputkesta ja teräsverkosta et kesälä voipi jättää takaluukun auki ja koira pysyy silti kontissa. Tuli saranoilla kontin yläreunaan kiinni ja lukkohaat alakulmiin. Olis muuten kaupan toi verkko jos joku tarttee.

Jos ei ole menny kaupan niin ostaja halukas ilmoittautuu.
Tai sitten kuvia sähköpostilla, ja jos saa olla vaativa niin tarkkoja kuvia erikulmista, sillä meillä onnistuu myös teko 8)
On nimittäin kesällä kätevä kisoissa, saa koira kölliä autossa ja tuuletus on kohillaan.
:D


Vapaasti varastossa edelleen se yksi uniiki kpl!! Todellakin kätevä kisoissa yms tapahtumissa. Sekä kylä reissussa esim vieraalla mökillä käydessä. Koiralla oma tuttu ja turvallinen lepopaikka ja ilma vaituu sekä näkee makuulta ympäristöön!
Heitäs ny vähän suuntaa hinnalle 8)
ex-auto kameleonttiVW Golf Variant 1.8 ´94
talosta löytyy vielä VW Passat Variant 1.8T -98
Rkola
Posts: 37
Joined: 31.5.2006 17:36
Location: Rovaniemi

Post by Rkola »

Mä en ala mihinkään huutokauppaan.
Päätä kummalle myyt...

tai jos niitä kuvia, niin teemmä itse.
säästyis suunnittelu vaiheelta, jos olette todenneet sen hyväksi :lol:

laita yksärillä hinta.
tai sähköposti. :lol:
VW Golf Variant 1.9 TDI vm.2000
vourmotion
Posts: 75
Joined: 16.2.2007 21:07
Location: Etelä-Karjala

Post by vourmotion »

Rkola wrote:Mä en ala mihinkään huutokauppaan.
Päätä kummalle myyt...

tai jos niitä kuvia, niin teemmä itse.
säästyis suunnittelu vaiheelta, jos olette todenneet sen hyväksi :lol:

laita yksärillä hinta.
tai sähköposti. :lol:
Kuten jo vastasin privana niin laitetaanpa tänne kaikille tiedoksi että: huutokauppaa ei ole kukaan pitämässä. Verkkoa on kyselty, sähköpostiosoitetta on välitetty ja priva viestiä myös! Vaan eipä ole tullut yhtään suoraa vastausta jotenka toistan VERKKO ON VAPAILLA MARKKINOILLA KAIKILLE! Ja joka sen ostaa sen myös saa. Voin laittaa sen Huuto.net:tiinkin niin toteutuupa sitten se huutokauppa. Siellä se myös oli kuvien kera mutta eipä silloin löytänyt tarvitsijaa. Joten tarkistellaanpa ensin niitä omia posteja ennenkuin puhutaan huutokaupasta! OK :?: :!: :wow
vourmotion
Posts: 75
Joined: 16.2.2007 21:07
Location: Etelä-Karjala

Re: Koira tulossa..

Post by vourmotion »

shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Moron! Minkäpä sukuinen teillä Hoffi nuorukainen on???? :wow
User avatar
Sami P
Posts: 382
Joined: 6.3.2005 20:08
Location: Varkaus
Contact:

Post by Sami P »

no jokohan se taistelu riittäs ja palattas takaisin aiheeseen......!!!!!!!!!!!!!!

E: Keskustelua siivottu T:MarkusK (ei tätä Sampan viestiä vaan tuota aiempaa eri henkilöiden kinastelua)
A4 Avant 1.8T 2005
shoebox
Posts: 335
Joined: 8.1.2007 8:41
Location: Jyväskylä

Re: Koira tulossa..

Post by shoebox »

vourmotion wrote:
shoebox wrote:Senpä takia sitten piti vaihtaa Cordoba -> IV Variant Golfiin, että mahtuupi hauva kyytiin..:roll:

Merkki olisi Hovawart, ja Ojalan laskuopin mukaan pitäisi mahtua kohtalaisen hyvin Golfin kokoisen auton konttiin..

Tietty piti lisänä autoa valitessa huomioida koneen tehot ja neliveto.. :D Vähän vaimo ihmetteli nelivedon tarvetta, mutta kuin ihmeen kaupalla kaiken maailman selitykset upposivat, ja näin ollen on 4-Motion pihalla odottamassa perjantaina saapuvaa 8-viikkoista pikkuhauvaa.. 8)

Kuvan voin laittaa, kun saadaan hauva joskus konttiin asti.. :)
Moron! Minkäpä sukuinen teillä Hoffi nuorukainen on???? :wow

Meidän Hoffi vauveli (mikään vauveli enää oo, melkein 15KG JO!) on Pieksämäen suunnalta, Jezibabas nimisestä Kennelistä..Pitäs saada aikaseks laitettua pari kuvaa..Koitan saada aikaiseksi.. :D
User avatar
JannePee
Posts: 268
Joined: 4.3.2007 20:42
Location: Vantaa

Post by JannePee »

Täällä tulevana maanantaina Golg IV varianttinsa liikkeestä saava hemmo kiertelee noita isompia koiranäyttelyitä kamerakalustonsa kanssa! :D Kuulemma uhattu, että takapoksiin saa mahtua muutakin kuin vain mun kamerakalusto, pitäisi kuulemma pari whipettiä häkin kera mahtua satunnaisesti kyytiin :oops: Treen näyttelyt kutsuisi!
User avatar
Pekka H
Posts: 341
Joined: 5.9.2005 19:34
Location: Muhos

Post by Pekka H »

Olkaahan Oululaiset koiranomistajat valppaana...

http://www.kaleva.fi/plus/klubi/index.cfm?j=641908
VW Golf IV Variant 1.6 '99 AKL
shoebox
Posts: 335
Joined: 8.1.2007 8:41
Location: Jyväskylä

Post by shoebox »

Tässä vihdoin meidän pienen kuva..Kunnon pose kuva.. :D Vai miten ne teinit sanoo nykyään.. :D Pitää vielä ottaa kuva kontissa joku kerta, ja onhan tuo koiruliini jo tuostakin kuvasta kasvanu melko lailla!


Image
vourmotion
Posts: 75
Joined: 16.2.2007 21:07
Location: Etelä-Karjala

Post by vourmotion »

Komea pikku veijari!!! :D Kyllä ne vaan nopeasti kasvaa, oltava kamera valmiudessa ja muistettava ottaa kuvamateriaaalia ettei ole myöhäistä!! :D
Ja perinteiset "kreppikorvat" :lol: ! Ja oikea pihavahdin katse!!!
Kale
Posts: 972
Joined: 23.4.2004 8:11
Location: Riihimäki

Post by Kale »

Käytiin yksi aurinkoinen päivä, kun vielä oli lunta, koiran (7v shellti) kanssa heittelemässä palloa läheisellä kentällä. Peliin keskittymistä häiritsi ohikulkumatkalla ollut hevonen.
http://www.kaikale.kalsarit.net/kuvat/koira/koiruus.jpg
RKoo
Posts: 66
Joined: 19.1.2007 11:26
Location: Salo

Post by RKoo »

Meidän variantissa matkustaa 2 koiraa,


Arttu, hullu labbis:
Image

Rauha, tanskandoggi
Image

(klikkaa isommaksi)
Franu
Posts: 2
Joined: 14.11.2003 20:31

Post by Franu »

Mulla kulkee Golfin kontissa kaks Faaraokoiraa.
Tossa on kuva mimmosista otuksista on kysymys: Kuva 1 ja Kuva 2
User avatar
-ville-
Posts: 175
Joined: 6.4.2004 18:07
Location: Lahti

Post by -ville- »

Kommentoidaan nyt tätäkin... Eli emännän kanssa on muutto edessä saman katon alle ja koirastakin on hän puhunut jo kauan... Nyt sitten on Tampereen KV-näyttely luvassa ja sitten huhtikuussa Lahden KV-näyttely. Hohhoijaa... Kaikkeen sitä naisen vuoksi ryhtyy :) Ite vaan veisin rouvaa hevikonsertteihin jne. :buttrock Mutta taitaa jatkossa olla koiranäyttelyt, agilitykisat sitä arkipäivää... No pitää opetella paremmin valokuvaus niin voi jmr:n kanssa vertailla koirakuvia :)

Niin ja roduista pitäis tsekata:
- Glen of Imaalinterrieri (vähän kai eksoottisempi tässä maassa kun ei oo monelle tuttu...)
- pyreneittenpaimenkoira, pitkäkarvainen
- Katalonianpaimenkoira

Onko kellekään tuttuja? Ei oo täällä ainakaan kukaan ilmoittanut Variantissa tuollaisia kuljettavansa. Meillä saatetaan vielä joku päivä kuljetella... :) Saa nähdä miten meitin 10vee kissavanhus suhtautuu. On ainakin aiemmin suhtautunut rauhallisesti... Tietää olevansa talon kunkku :)
VW Golf Variant 1.6 -00
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

-ville-: muista en tiedä mutta tapaamani pyreneittenpaimenkoirat ovat hieman varautuneita, joten kannattaa valita kasvattajaa huolella ja muistaa sosialistaminen pentuna (eli koira mukaan vaan joka paikkaan ja vieraat voi antaa namia ja silittää). Noiden meidänkin koirien (rotu: eurasier) rodunkuvaukseen kuuluu varautuneisuus, eli pään päälle ei vieras saa ensimmäisenä taputtaa vaan pitää antaa haistaa vaikka kättä ensin. Koira tulee sitten omaa tahtiaan tervehtimään. Tuo meillä asuva on joku päivitysversio, kun se on aika sosiaalinen, kun vertaa kahteen muuhun perhepiirissä olevaan. Moni ns. "koiraihminenkään" ei sitä ymmärrä että vieras ihminen ei saa koiraa pään päälle taputtaa, vaikka sosiaalisemmat rodut sen hyväksyykin.

Asia ei ole mikään ongelma kun sen ymmärtää niin että koira ei vieraille ole mikään kultainen noutaja. Rotua valitessa kannattaa kysellä rodun aktiivisilta harrastajilta, koska monissa koirakirjoissakin on väärää tietoa (meidän koirarotu on kuulemma rekikoira vaikka oikea alkuperäinen käyttötarkoitus rodun syntyhetkillä oli seurakoira jne).

Näyttelyitä varten kannattaa valita harvinainen rotu, on paljon mukavampi kun näyttelyssä on omanrotuisia 3 yksilöä kuin 47 kultaista noutajaa. Mukavempi kun näyttelystä pääsee parissa tunnissa kotimatkalle, kuin että siellä menee koko päivä. Agilityä varten taas nopea rotu, sheltit ja muutamat muut ovat kovia tässä.
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
User avatar
-ville-
Posts: 175
Joined: 6.4.2004 18:07
Location: Lahti

Post by -ville- »

No eniten meidän "perheessä" kiinnostusta on aiheuttanut tuo Glenni. Ja sitä me lähdetään näyttelyihin katseleen kun ei olla täysin varmuudella ainakaan livenä moista rotua nähtyä. Mutta tyttöystävä on siitä lukenut netistä ja kirjoista sekä mailaillut parin kasvattajan kanssa ja ei sen into kys. rotua kohtaan ainakaan ole siitä vähentynyt. Ainoa mikä on mietityttänyt on se, että haluaako niin pienen koiran. Mua ei tuo kokokaan niin haittaa. Eipähän tarvi ottaa lapiota mukaan jotta voi koirankakat poimia kakkapussiin. Mua ihastuttaa rodussa se kun kyseessä on sellainen takkuturkin ja vähän sottaisen näköinen tapaus. Ja saa rettuutella ihan miten vaan... eikä koira pahasti. Rodulle pitäis sitten keksiä tekemistä ja harrastusta kun ei ihan oo sylikoiraksi tarkoitettu. Eikä me mitään sylikoiraa kyllä olla hakemassakin vaan tarkoitus ois itseäänkin hieman aktivoida johonkin ja koiran kanssa sitten tulisi varmasti harrastettua yhtä sun toista.
Rotukuvauksien mukaan tulee kyllä ihmisten kanssa hyvin toimiin eikä pitäis olla kauhean varautunut. Mutta siitähän se pitkälti on kiinni miten pentuna sosiaalistetaan toisiin ihmisiin ja myös toisiin koiriin. Ja mitä tulee tuohon koiran varautuneisuuteen, niin onhan sellainen pieni varautuneisuus ihan hyväkin juttu. Ei sitä kuitenkaan ehkä kaikkiin ihmisinkään oikeasti ole aina niin luottamista joten sallittakoon pieni varautuneisuus.
VW Golf Variant 1.6 -00
User avatar
JannePee
Posts: 268
Joined: 4.3.2007 20:42
Location: Vantaa

Post by JannePee »

Tulee kalliiksi koirat, vaikkei itselläni ole edes koiria! Tänään vaihteeksi tuli täytettä kameralaukkuun 385eurolla, että saa kuvattua paremmin koiranäyttelyitä! :) Nikonin peruszoom vaihtui Tamronin 28-75/2.8 putkeen, tuntuu ottavan hyvin kuvia hämärässäkin ilman salamaa. Lauantai aamuna 06 pitäisi pakata pari whippetiä variantin takaluukkuun ja suuntailla Treen suuntaan whippettapahtumaa kuvaamaan.
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Kale on varmaan Riihimäen agilitykisoissa, minne mekin huomenna suunnistetaan?
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
User avatar
JannePee
Posts: 268
Joined: 4.3.2007 20:42
Location: Vantaa

Post by JannePee »

Äsht, mä olen sotkenut oman kalenterini kanssa, minun pitäisi tulla kuvaamaan noita Riihimäen agilitykisoja, mutta tietenkin laittanut ne itselleni ylös väärälle viikonlopulle.. :oops:
VW golf variant -03 1.9 Tdi +96kw
Kale
Posts: 972
Joined: 23.4.2004 8:11
Location: Riihimäki

Post by Kale »

jmr wrote:Kale on varmaan Riihimäen agilitykisoissa, minne mekin huomenna suunnistetaan?
Noup. En edes tiennyt, että tänään on kisat koska meidän perheen kisaajat kuuluvat siihen toiseen seuraan.

e: voi olla, että käydään piipahtamassa paikalla kun kisat on tossa nurkilla...
Post Reply