Takalunkan lukko, ovien lukot.

Kaikki tekniikkaan liittyvä
Post Reply
jarmoharju
Posts: 39
Joined: 19.8.2008 18:19
Location: Rovaniemi
Contact:

Takalunkan lukko, ovien lukot.

Post by jarmoharju »

Minulla Golf III 2.0 Gt Variantti vuodelta 1995, tietenkin 8)

Takalunkan lukko temppuaa. Kahva menee holtittomaksi, ei "tarraa kiinni" ku kääntää kahvasta.
Sisäkuoret otin pois ja sieltä selvisi, että kun kahvaa kääntää "auki" asentoon niin se ei osu siihen lipareeseen joka vapauttaa lukon. On sellainen alumiininvärinen lipare. Kun avaimella laittaa ovet lukkoon, ei juurikaan ole liikettä lukkopesässä, onko jokin pikkujuttu mennyt rikki, vai vaihdanko koko setin uusiksi sinne. Onko ollut muilla samaa ongelmaa. En juurikaan tajua tuon päälle, mutta voisiko olla alipainehommia... :?:

Tapahtui aikaisemmin:
Ovien lukoissa ilmeni sellaista että em. takalunkan aiempi vika oli se että siellä lukkosysteemissä yksi pieni akseli tipahti paikaltaan ja lunkan kahva meni holtittomaksi. Kun en siinä vaiheessa tiennyt mikä oli vikana, käänsi avainta kuljettajan ovessa toivoen että lukko alkaisi pelaamaan. Aikani käänneltyä avainta tapahtui ihmeellisiä, pelkääjänpuolen takaikkuna aukesi kun väänsin avainta... :shock: MIKSI :?:
Vian korjattuani eli akselin takaisin laitto ja rautalankaviri siihen niin alkoi pelaan, mutta tapahtui sama vielä uudelleen, eli kuljettajan lukkoa vääntäessä aukesi saman oven ikkuna? Miten helv...ä se voi olla mahollista?

Ohjeet kuvien kera olisi todella mukava, mutta tyydyn siihenkin että neuvotte.

T. Harju
User avatar
jmr
Posts: 1981
Joined: 26.12.2003 17:29
Location: Lahti
Contact:

Post by jmr »

Se ikkunan avautuminen, kun pidät pitkään avainta käännettynä liittyy Comfort-toimintoon, jolla pitäisi pystyä avaamaan kaikki ikkunat:
http://variantclub.fi/phpbb/viewtopic.php?t=5920
Audi A6
Ex: VW Golf III Variant 1.9 TDi '97 AHU
Post Reply